Gesprek met Benji Heerschop op Radio 1 in het programma “De Nacht Van”

Knalroze, felgroen, citroengeel! Draag kleur, in plaats van zwart! Het is het advies van stylist en kleuren-expert Maud Janssen.

Stylist en kleuren-expert: Draag kleding met kleur!

“Ik volg de mode niet echt. Ik draag kleuren waarin ik mij goed voel. Ik denk dat meer mensen dat zouden moeten doen”, zegt Janssen. Volgens haar hangen er nu veel ‘herfstkleuren’ in de winkels. De kleding heeft dezelfde kleur als bijvoorbeeld de (bruine) bladeren aan de bomen. Maar felle kleuren liggen er óók!

“Ik volg de mode niet echt. Ik draag waarin ik mij goed voel. Ik denk dat meer mensen dat zouden moeten doen”

Janssen: “Ik weet bijna zeker dat kleuren een positief effect hebben op je gevoel. Daarnaast heeft het ook een positief effect op anderen. Mensen glimlachen naar elkaar en geven complimentjes.” Sommigen dragen geen felle kleuren, omdat ze bang zijn dat het ‘niet mooi staat’. Daar heeft de stylist een oplossing voor: een kleurenanalyse. Of iets mooi staat, hangt vaak af van de ondertoon in je huid. Dit is niet zomaar te zien aan de buitenkant van je huid. “Bij iemand met meer geel pigment in de huid staat bijvoorbeeld oranje erg mooi. Bij iemand met meer blauw pigment kan het juist zorgen dat je wat geliger lijkt… Dan kan je dat beter juist niet doen. Al moet iedereen natuurlijk gewoon dragen wat diegene wil.”

“Het kan een rode, turquoise of groene trui zijn. Als je er maar blij van wordt.”

Om de dag goed te beginnen heeft ze een tip: “Draag iets met kleur!” Het gebeurt dat mensen twijfelen en tóch maar de zwarte coltrui aantrekken. Ze vult aan: “Het kan een rode, turquoise of groene trui zijn. Maakt niet uit, als je er maar blij van wordt.”

Beluister of bekijk hieronder het gesprek van Benji Heerschop met Maud Janssen op Radio 1 in het programma “De Nacht Van” van de KRO-NCRV.