OVER MIJ

Complimenten door er vrouwelijk en zelfbewust uit te zien

Bij mijn generatiegenoten zie ik de laatste jaren hoe groot de transformatie is die vrouwen rond hun vijftigste doormaken. Kinderen gaan uit huis, ouders vallen weg en ons eigen lichaam verandert. De maatschappij reageert anders op vrouwen rond de vijftig dan op dertigers, zal ik maar zeggen. Het is een transitiefase en dat brengt vaak onzekerheid met zich mee, juist ook over je uiterlijk en uitstraling.

Hoe belangrijk uiterlijk is, merkte ik zelf toen ik in de jaren ’90 in Rome ging wonen. Italiaanse vrouwen zagen er zó anders uit dan ik in Nederland gewend was! Ze doen er heel veel aan om er vrouwelijk en zelfbewust uit te zien en houden van complimenten.

Ik was altijd al graag en veel met kleding bezig. Als kleuter al mocht ik van mijn moeder eens in de week zelf kiezen wat ik aan wilde, en koos dan de gekste outfits. In Rome deed ik mijn best om in dat italiaanse beeld te passen. Het lukte me aardig om me aan te passen aan de kledingstijl daar, ik werkte zelfs succesvol als personal shopper, maar ik was altijd op zoek naar mijn eigen stijl en droeg ook veel zwart. Op een of andere manier zag je mijn potentie niet helemaal aan de buitenkant. Die kwam pas tot zijn recht toen ik in 2012 naar Londen verhuisde en een opleiding tot styliste ging doen bij House of Colour.

Personal Style sessie

Styling by Maud - Maud Janssen - Den Haag

Barcelona 2010, in het zwart

Daar voel ik me heel goed bij

Voor het eerst zag ik mezelf in de juiste kleuren

Voor het eerst zag ik mezelf in de juiste kleuren en later ook met de stijl die echt bij me past. Het effect was zo overweldigend! Ik zag en begreep waarom ik er jaren vermoeid had uitgezien in tinten die niks voor me deden en met een ‘nude’ lipstick die wegviel op mijn gezicht. Ik wist toen ook meteen wat ik zou gaan doen in Engeland. Ik zou eindelijk van mijn passie mijn werk maken: vrouwen leren hoe ze op hun mooist konden zijn, zichtbaar en zichzelf, en ze hiermee zelfvertrouwen geven.

Zelf geniet ik als ik word aangekeken met zo’n blik van ‘die heeft zich ervoor aangekleed!’ Als je een beetje aandacht besteedt aan je kleding en weet wat je staat, blijk je vaak complimenten te krijgen voor je uitstraling. Daar voel ik me heel goed bij. En dat gun ik anderen ook!

TERUG IN NEDERLAND

Stralend, vrouwelijk en zelfverzekerd – als ik dat zie, ben ik blij!

Terug in Nederland viel me op hoe hard Nederlandse vrouwen elkaar kritiek kunnen geven op uiterlijkheden. Hoe onaardig veel vrouwen soms voor zichzelf en voor anderen zijn. En juist mijn generatiegenoten, die midden in die transitiefase zitten, hebben daar last van. En zij gaan me aan het hart. Ik weet als geen ander hoe de juiste kleding in de juiste kleur en stijl daarbij kan helpen. In Nederland zet ik me in voor deze vrouwen.

Dat ik ooit mijn studie Psychologie afrondde, helpt me in de omgang en het begeleiden van mijn klanten. Ik zet me ervoor in dat deze vrouwen zich zo kleden dat ze zichzelf met flair en zelfvertrouwen laten zien zoals ze zijn. Stralend, vrouwelijk en zelfverzekerd – als ik dat zie, ben ik blij!

 

Don’t forget to smile

Dress up, life is a party!

Wat mij typeert is mijn levenslust, mijn passie voor mensen mooi maken en de zin in iets nieuws! Durf, leef je beste leven, straal elke dag!

Je bloeiperiode voorbij? Onzin!

Ik zoek naar de kleding die je goed staat en je uitstraling ondersteunen

Wat je verder over mij moet weten, is dat ik kijk naar het positieve. Je zult me niet horen vertellen wat je níet staat of waar je van weg moet blijven, ik zoek met jou naar de dingen die je goed staan en je uitstraling ondersteunen. En ik krijg kippenvel als iemand met exact de juiste kleding én een bewonderende blik naar zichzelf in de spiegel staart. Elke keer opnieuw. 

Mijn visie op stijl en kleding rond je vijftigste is dat er geen enkele reden is om minder te stralen en onze vrouwelijkheid minder te benadrukken als je lijf enigszins verandert. Je bloeiperiode voorbij? Onzin! Ook nu moet je kleding overeenstemmen met wie je bent, en zorgen dat je je zelfverzekerd en goed voelt. Misschien wel juist nu!

Ook weten hoe jij er op je best uit kan zien? Neem vrijblijvend contact op!

my life

Wist je dat:

  • Ik regelmatig een traantje weg pink bij programma’s waar mensen een ‘make over’ krijgen?

  • Ik het liefst elke maand in het theater zit of naar een concert ga? Cabaret, theater, dans, muziek, wat zou de wereld zonder zijn?

  • Ik een Comedy club in Barcelona gerund hebt waar veel bekende Nederlandse cabaretiers 10 jaar geleden kwamen optreden?

  • Ik ben geboren en getogen in het zuiden van het land. Maar ik zeg altijd, ik heb een Méditterraans hart❤️. In de Méditerranée voel ik me als een vis in het water! Mensen denken ook altijd dat ik daar vandaan kom. Ik pas me aan waar ik ben, of het nou Italie, Spanje of Griekenland is.

  • Ik dus daarom ook helemaal niet van regen hou, mijn voornemen is om ergens in een zonnig land stylish oud te worden. Leeftijd is maar een getal, het is uiteindelijk maar hoe oud je je voelt!

  • Ik graag uit pannen eet en van alle borden op tafel, doe mij maar de ‘mezze’ uit Turkije of Griekenland, van alles wat proeven ☺

  • Ik o.a. in Rome, bij Barcelona (Sitges) dichtbij Londen en in Tokio, Japan gewoond heb? Ben ruim 20 jaar weggeweest uit NL en dit was een hele bijzondere ervaring voor ons gezin en mijzelf. Dankbaar dat we dit hebben gedaan en meegemaakt!

Stay informed

Sign up for the newsletters

Personal data is used confidentially. More info about our privacy policy here.